Ministrul Educației anunță că nu se vor mai da teze în acest semestru. Pentru elevii fără posibilități, Ministerul și școlile vor oferi calculatoare

Ministrul Educației anunță că nu se vor mai da teze în acest semestru. Pentru elevii fără posibilități, Ministerul și școlile vor oferi calculatoare

Ministrul Educației, Monica Anisie, a susţinut o declarație de presă, luni după-amiază, la câteva ore după ce președintele României a anunțat că școlile, grădinițele și universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar.

"Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat măsurile pentru sistemul românesc de învăţământ. Priorităţile MEC sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea situaţiei școlare pentru toţi elevii şi susţinerea examenelor, cu păstrarea măsurilor de siguranţă. Am luat în calcul şi măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Malta le-au luat în contextul pandemiei Covid-19. Cursurile realizate în unităţile de învăţământ rămân suspendate, însă continuă învăţarea asistată de tehnologie, iar pentru elevii fără posibilități, Ministerul şi şcolile vor oferi calculatoare", a transmis Monica Anisie.

Ministrul a precizat că materia neparcursă în această perioadă va fi recuperată, dar, deocamdată, mediile vor fi încheiate cu minim două note sau calificative și nu se vor mai susţine teze. "Pentru cei care nu au două note, profesorii vor găsi o modalitate de încheiere a situației școlare", a declarat ministrul Educație.

În ceea ce privește învățământul universitar, ministrul a precizat că studenţii îşi vor continua cursurile on-line, iar examenele pot fi susținute în același mod, dar că fiecare universitate în parte va decide cu privire la modalitatea și data susținerii acestor examene.

 

Image
Image
Image