Șapte medalii pentru România, la Olimpiada Internațională Științele Pământului. Unul dintre premianți este elev al C. N. "I.L Caragiale" Ploiești

medalii olimpiada internațională științele pământului
Sursa foto: Ministerul Educației
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Olimpiada Internațională Științele Pământului (IESO 2023), organizată online de India în perioada 20-26 august 2023, a adus lotului României trei medalii de aur, două de argint și două de bronz. Mihai Manta, elev al CNILC Ploiești, încheie competiția cu premii la testul principal, DMT, și la una dintre probele opționale ale olimpiadei.

 

Elevii români au participat la testul principal, intitulat DMT (Data Mining Test) și la alte trei probe opționale.

La testul principal, DMT, organzatorii au impus regula ca numărul maxim de medalii posibil de obținut de o țară să fie limitat la 4, indiferent câți concurenți participă din țara respectivă. Din România au participat opt elevi. Au fost medaliați cu aur Daniel Malanca (clasa a XII-a la Colegiul Național  „Mihai Eminescu“, Botoșani) și David Andrei Vlad (clasa a XI-a la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău), iar cu argint Ioana Daria Cristea (clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău) și Mihai Manta (clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești). Ceilalți 4 elevi au primit calificativul „Very Good” – cu un punctaj echivalent medaliei de argint. Este vorba despre David Georgescu (clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța), Radu Mihnea Negovan (clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“, București), Beatrice Corina Cristea (clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Sibiu) și Alexandru Barnea – (clasa a XI-a la Colegiul Național Iași).

La proba opțională, NTFI (National Team Field Investigation), au participat șase elevi organizați în două grupe. Medalie de aur a revenit grupei formate din Ioana Daria Cristea, David Andrei Vlad și Alexandru Barnea.

Beatrice Corina Cristea, David Georgescu și ploieșteanul Mihai Manta au format cea de-a doua grupă, medaliată cu bronz. 

Mihai este pregătit și în cadrul Centrului Județean de Excelență Prahova, unde participă la cursurile de Geografie.

La proba opțională (A-ES) Art in Earth Sciences, Beatrice Corina Cristea a primit calificativul „Good”, iar Cristea Ioana Daria a primit medalia de bronz în cadrul Premiului Mary Anning acordat pentru primele trei fete clasate, ca punctaj, la DMT.

La această ediție a competiției au participat 172 de elevi din 29 de țări.

 

 

Image