Planul de afaceri gândit de o elevă din Câmpina, premiat în cadrul concursului organizat de BCR Școala de Business

Planul de afaceri gândit de o elevă din Câmpina, premiat în cadrul concursului organizat de BCR Școala de Business
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Câștigătorii Early Innovators Business Plan Competition, concursul național pentru planuri de afaceri dedicat elevilor de liceu, susținut de BCR Școala de Business, au fost desemnați din rândul celor peste 680 de elevi înscriși în competiție. Concursul inițiat de Steinbeis Danube Center și finanțat de Fundația Baden-Wuerttemberg are scopul scopul de a dezvolta mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor.

„Prin proiectul BCR Școala de Business, ne propunem să susținem antreprenorii români în inițiativele lor și să contribuim activ la cultivarea și dezvoltarea unui mediu de afaceri inovator și efervescent. Credem că educația antreprenorială e motorul transformării unei societăți, motiv pentru care am decis să ne implicăm în cadrul Early Innovators Business Plan Competition. Scopul acestui eveniment este să-i aducem în lumină pe cei care dau cea mai mare speranță României. Este nevoie de educație antreprenorială încă de pe băncile liceului, pentru a forma o generație viitoare de antreprenori cât mai bine pregătită. Pentru a-i ajuta pe participanți să se prezinte cât mai bine în fața juriului, echipa BCR a organizat înaintea finalei competiției un workshop despre cum se susține un pitch de business”, a declarat Ana-Maria Crețu, coordonator programe start-ups BCR, în cadrul discursului său din cadrul evenimentului.

16 finaliști, de la licee din Câmpina, Timișoara, Hațeg, Pașcani, Găești, Târgoviște, Târgu-Jiu, București, Râmnicu-Vâlcea și Sibiu, și-au susținut ideile în cadrul unui pitch live, ce a inclus prezentarea afacerilor, precum și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

 Printre câștigătorii acestei prime ediții se numără, datorită planului propus în cadrul competiției, Nicoleta Talangă, de la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina. Prahoveanca a obținut premiul al II-lea și a fost recompensată cu 600 de euro.

Lista completă a câștigătorilor

  • Mihnea Valentin Neacșu de la Colegiul Național „Tudor Vladmirescu”, Tg. Jiu - Premiul I (800 de euro)
  • Nicoleta Talanga de la Colegiul Tehnic Forestier, Câmpina - Premiul II (600 de euro)
  • Echipa Irumedral de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea - Premiul III (400 de euro)
  • Ștefan Alexandru Alexoaie, Botoșani - mențiunea pentru „Cea mai inovativă idee de afaceri” (200 de euro)
  • Bianca Maria Pătru, jud Timiș – Premiul special pentru competitivitate, oferit de INACO (100 euro)
  • Adriana Păun, jud. Dâmbovița – Premiul Trusted Advisor (100 de euro)

Concursul s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, fiind deschis tuturor liceenilor, indiferent de profilul studiat. 162 de echipe din întreaga țară au înscris planuri de afaceri detaliate, ce au cuprins informații despre ideea de business, dezvoltarea produsului/ serviciului, viziune, tehnologii, beneficii pentru clienți, analiza competiției, grupul țintă și multe alte informații. Toate echipele participante au primit feedback din partea juriului format din 21 de antreprenori.

 

Sursa foto: romaniamama.ro

Image
Image