PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM: Diana Manolescu, fostul olimpic internațional care a ales să fie dascăl, în România

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM: Diana Manolescu, fostul olimpic internațional care a ales să fie dascăl, în România

Primăria Ploiești a pregătit un nou episod în cadrul campaniei “Ploieșteni cu care ne mândrim”, dedicate promovării celor mai valoroși cetățeni ai municipiului. De această dată, inițiatorii proiectului s-au axat pe evoluția și cariera unei tinere al cărei nume era cunoscut, acum câțiva ani, prin prisma rezultatelor la concursurile de prestigiu și care a ales, după o pregătire temeinică, să-și concentreze eforturile și cariera pe formarea, educarea noilor  generații.

Diana Manolescu, profesor de Limba și literatura română, s-a format ca olimpic internațional la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești și în cadrului Centrului Județean de Excelență Prahova, având-o ca mentor pe doamna Niculina Bercea.

Ca absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București (specializări Română-Franceză, Comunicare și Relații Publice), Diana Manolescu a îmbrățișat cariera și misiunea de profesor de limba română, având masterat în teoria și practica editării.

“Crede că profesionalismul, voluntariatul, dragostea pentru carte și abandonarea prejudecăților pot schimba lumea. Elevii ei o iubesc, pentru că le înțelege gesturile, îi ajută să se deschidă spre sine și spre lume, să lupte pentru un ideal, să se afirme dincolo de programa școlară.  Transmite elevilor săi nu numai lecții de gramatică și de literatură ci, mai ales, lecția implicării și a spiritului civic. Pentru Diana, educația, empatia și cooperarea sunt valori ce ar trebui să ne definească în plan individual și social.  Diana activează în cadrul TEDxObor pentru a-și face vocea auzită. Recent, a susținut lecții deschise pentru definitivat. Ca discipol eminent și mentor exemplar, operează cu emoția cognitivă și pedagogia acțională. Destinul ei infirmă exportul de materie cenușie din România”, scriu reprezentanții Primăriei Ploiești.

„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu în țara mea, să predau Română și să fiu alături de copiii de aici. Cred că ne aflăm într-un moment destul de dificil în privința Educației, avem profesori extraordinari, copii care pot să facă foarte multe lucruri, dar nu beneficiem întotdeauna de sprijin, iar în sistem nu găsim întotdeauna oamenii de care acești copii au nevoie. Iar eu mi-am dorit mult să rămân în țara mea pentru a fi unul dintre acei oameni care să ajute cât mai mulți copii. Nu neapărat ca să devină olimpici, ci să capete anumite valori și să se dezvolte frumos“, explică tânăra profesoară ce a determinat-o să aleagă o carieră în România.

Datorită rezultatelor excepționale obținute la competițiile naționale și internaționale de Limbă și literatură română, Diana Manolescu a primit, din partea Ministerului Educației și Cercetării, prestigiosul titlu ”Meritul Olimpic”.

 

Image
Image
Image