Profesoara de la Liceul Teoretic Azuga care ar fi lăsat corigenți 12 elevi, pe nedrept, continuă să predea

Liceul Teoretic Azuga caz profesoara
Sursa foto: Google Street View
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În Liceul Teoretic Azuga, anul școlar trecut a stat sub semnul scandalului iscat cu privire la deciziile unei profesoare de matematică. Dascălul a fost acuzat că ar fi lăsat corigenți, pe nedrept, mai mulți elevi de clasa a VIII-a, dar și de alte fapte petrecute de-a lungul vremii. Pentru că profesoara a contestat decizia privind desfacerea contractului de muncă, aceasta se află în continuare la catedră, ce-i drept detașată la o altă unitate de învățământ.

 

Acuzațiile referitoare la activitatea profesoarei de Matematică au dus la declanșarea unor anchete administrative, dar au intrat și în atenția Poliției, care a deschis un dosar de abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale. În timp ce elevii lăsați corigenți au ratat Evaluarea Națională, dascălul a contestat decizia privind desfacerea contractului de muncă și a reușit să revină la catedră. 

"Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga. Desfacerea contractului de muncă nu și-a produs efectul, practic a rămas pe același contract de muncă și este detașată. Postul ei nu a fost scos la concurs, ca să fie ocupat. În locul doamnei este un alt profesor, care este detașat. (...) Postul de titulară ar fi tot la Azuga, dar este detașată de acolo, pentru că interesul este să detensionăm situația la Azuga. Doar școala ar fi putut să o îndepărteze, a făcut ce a făcut, nu s-a putut pune în practică din cauza viciului de procedură. Școala nu a putut decide altceva, nici ISJ să oblige să își schimbe postul, ține de Codul muncii. Posibilitățile noastre sunt destul de reduse, am sugerat soluții și a fost de acord. A vrut să plece de acolo și s-a creat posibilitatea aceasta", a declarat, pentru edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, insp. Aurel Graur.

Acesta a precizat că ISJ-ului nu i-a fost comunicat, până în prezent, vreun rezultat în urma anchetei declanșate de Poliție, în cazul de la Liceul Teoretic Azuga.

Image