TITULARIZARE 2021 | Peste 1.000 de candidați din Prahova susțin proba scrisă. Mai puțin de 200 dintre ei vor deveni titulari

TITULARIZARE 2021 | Peste 1.000 de candidați din Prahova susțin proba scrisă. Mai puțin de 200 dintre ei vor deveni titulari

Proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021, are loc, miercuri, în pentru centre de concurs din Prahova, 1.081 de candidați din județ fiind înscriși pentru susținerea examenului care le-ar aduce un post la catedră, în anul școlar 2021 – 2022.

 

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. De asemenea, contestațiile pot fi transmise si prin e-mail, după afișarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi afișate la sediile inspectoratelor școlare județene și pe platforma dedicată marți, 3 august. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Peste 5 candidați pe loc, în Prahova

Dintre cei peste 1.000 de dascăli din județ înscriși la examen, mai puțin de 20% au șansa să obțină un post pe perioadă nedeterminată. Calculul este, însă, unul departe de realitate, pentru că în anumite situații nici măcar nu există posturi de titulari pentru profesorii de specialitate ori ele implică o naveta pe distanțe mult prea mari, deci ar putea fi vizate doar de candidați de prin partea locului. Prin urmare, și mai puțini se vor putea bucura de un contract pe termen nelimitat, începând din toamnă.

Potrivit cifrelor furnizate de ISJ Prahova, “la nivel județean sunt disponibile 196 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată ( 114 în mediul urban şi 82 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educație fizică – 31 posturi (89  candidați),  educatoare-48  (247  candidați), învățători- 26 posturi, 131 candidați”.

 

 

Image
Image
Image