GALERIE FOTO | Starea deplorabilă în care au ajuns două simboluri ale Ploieștiului: Cinema Patria și Doroftei Pub

GALERIE FOTO | Starea deplorabilă în care au ajuns două simboluri ale Ploieștiului: Cinema Patria și Doroftei Pub

Un set de fotografii realizate dincolo de ușile închise ale fostului cinematograf Patria și în fosta locație a Doroftei Pub, din zona centrală a orașului, a fost publicat, zilele trecute, pe o pagină de Facebook dedicat municipiului. Autorul lor a dorit să rămână anonim, dar totodată a vrut să arate tuturor halul în care au ajuns două puncta de reper pentru generații de ieri și de azi ale Ploieștiului.

Odinioară cel mai cunoscut cinematograf din oraș și unul dintre principalele locuri de petrecere a timpului liber, Cinema Patria este, astăzi, la mai bine de 50 de ani de la inaugurare, doar un focar de infecție.

Tentativa RADEF de acum câțiva ani, de a-l moderniza, nu a reșit să-l salveze. Devenit, după 2011, Cinema Premiera, cinematograful nu a reușit să reziste.

În aceeași clădire, la etaj, ani buni a funcționat pub-ul lui Leonard Doroftei. Renumele sportivului, locația centrală și șansa mare a clienților de a sta la palavre cu însuși marele campion, deseori la datorie, s-au dovedit o rețetă de succes, ani la rând. Asta până când riscul seismic al imobilului a impus patronilor să pună lacătul pe ușă, iar afacerea s-a stins.

Imaginile din galeria de mai jos sunt preluate de pe pagina Ploieștiul prin obiectiv, unde găsiți și alte fotografii cu ceea ce a mai rămas din odinioară celebrele Cinema Patria și Doroftei Pub:

 

Sursa foto: Facebook/ Ploieștiul prin obiectiv

Image
Image
Image