Luni, 07 Octombrie 2019 11:28

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc pe 18 octombrie

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenții din promoția curentă au șansa să-și găsească un loc de muncă săptămâna viitoare, la bursa dedicată lor, organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În Prahova, aceasta se va derula simultan la Restaurant Best din Ploiești și Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

Astfel de burse vor fi organizate, pe 18 octombrie, începând cu ora 9.00, în toate județele țării.

"Evenimentul va avea loc la nivel naţional si are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. Pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Aceasta acţiune reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de munca interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re) orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung", au transmis reprezentanții AJOFM Prahova.

Agenții economici interesați să recruteze personal, inclusiv din rândul absolvenților, își pot anunța participarea până cel târziu joi, pe 17 octombrie.

Cele mai recente raportări făcute de AJOFM Prahova arată că, în județ, la sfârșitul lunii august, în evidențele instituției erau înregistrați 7.041 șomeri (din care 3.442 femei), rata șomajului fiind de 2,40%. Dintre aceștia doar 2.239 beneficiau de indemnizaţie de şomaj, iar 4.802 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.678 șomeri proveneau din mediul rural și 2.363 din mediul urban.

Peste 1.200 de șomeri aveau cel mult 29 de ani, mai arată datele furnizate de AJOFM Prahova, reprezentanții instituției menționând că "șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Prahova (73%), urmat de cei cu studii liceale (21 %). Șomerii cu studii superioare reprezintă 6 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2.659 persoane foarte greu ocupabile, 3.539 greu ocupabile, 431 mediu ocupabile, iar 412 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre".

 

Foto arhivă

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.