Joi, 07 Noiembrie 2019 14:05

„Atenție la neatenție!” - Campanie lansată de părinți pentru prevenirea infracționalității în rândul adolescenților

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociaţia „Semn de Exclamare” derulează, în Prahova, campania „Atenție la neatenție!”, un proiect civic adresat copiilor cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani și părinților acestora şi care-şi propune, în primul rând, să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia promovării metodelor de prevenire a infracționalității în rândul adolescenților.

„Semn de Exclamare” este o inițiativă civică, finanțată din surse proprii, ce reunește părinți din Prahova interesați de siguranța copiilor în comunitățile din care fac parte, mai explică organizatorii într-un comunicat de presă transmis joi, în care arată că, în scurta sa existență, proiectul a reușit să trezească interesul și dorința de implicare a unor instituții de prestigiu din Ploiești, a numeroase licee și școli din județul Prahova, dar și a companiilor sau antreprenorilor locali. Până acum, în cadrul campaniei au avut loc mai multe întruniri cu reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ, urmate, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, de sesiuni de informare şi dialoguri cu adolescenții privind potențialele pericole și metodele prin care acestea pot fi prevenite.

"Am conceput și realizat materiale informative pe suport grafic, care au ajuns direct la beneficiarii acestei campanii (adolescenții din școli și licee). Am desfășurat acțiuni de informare în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cu care menținem o relație de strânsă colaborare. Am contactat instituții culturale emblematice pentru orașul Ploiești, unde am găsit o deschidere deosebită pentru proiectul nostru și dorința reală de a ne sprijini în demersurile noastre. Pliantele informative ale campaniei «Atenție la neatenție!» pot fi găsite, de pildă, atât de către spectatorii Teatrului «Toma Caragiu», cât și de către cei care vizitează Filarmonica «Paul Constantinescu». Am reușit să creăm o comunitate online activă, prin pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/SemnDeExclamare/, prin care ținem legătura cu copiii și părinții implicați în acest proiect. Ne străduim să purtăm, în mediul online, un dialog activ din ambele direcții, să luăm pulsul comunităților locale mai mici sau mai mari din tot județul și să ne organizăm campaniile viitoare în funcție de subiectele care generează cel mai mare grad de interes în rândul beneficiarilor noștri", se mai precizează în comunicat.

Pentru următoarea perioadă, organizatorii campaniei vor să ducă mai departe mesajul, în special în comunităţile vulnerabile, anunţând că au identificat deja un număr important de părinți din mediul rural foarte interesați. "Ne propunem să ne deplasăm și să desfășurăm acțiuni de informare a adolescenților din unitățile de învățământ din mediul rural, dar și din orașele mici ale județului, considerând, în lumina ultimelor evenimente nefericite care au afectat puternic opinia publică din România, că acolo există unele din cele mai serioase temeri privitoare la siguranța adolescenților. Avem, deja, primele semnale de interes pentru campania noastră din partea unor școli și instituții din orașul Ploiești. Deoarece directorii acestor foruri, dar și părinții sau cadrele didactice implicate au venit către noi, am înțeles o data în plus că inițiativa «Semn de Exclamare» vine să acopere un gol de informație din societatea noastră. De aceea ne propunem să ne extindem rețeaua de parteneri alături de care putem spera să ajungem la un număr cât mai important de adolescenți și la părinții lor. Pentru că avem sprijinul entuziast al instituțiilor culturale ploieștene, dar și al companiilor și antreprenorilor locali, vom desfășura în mod regulat concursuri care se vor adresa copiilor și părinților lor, cu speranța că vom reuși și în acest mod, să atragem mai mulți potențiali beneficiari ai campaniilor noastre de informare. Ne dorim ca subiecte de interes atât de larg precum prevenția și metodele de contracarare a infracționalității în rândul adolescenților între 13-18 ani să devină un proiect comun al nostru, al tuturor. Pentru că, atunci când vorbim despre siguranță, primul element al acestui mecanism suntem chiar noi inșine. Siguranța începe cu noi!", mai transmit reprezentanţii asociaţiei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.