Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 10:51

Împreună pentru dizabilitate, împreună pentru incluziune - 3 decembrie 2019 – Ziua Internațională a Persoanei cu Dizabilități

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic, Filiala Prahova, marți, 3 decembrie 2019, între orele 12.00 şi 14.00, în Ploiești, în zona spațiului pietonal din fața Consiliului Județean Prahova va avea loc o adunare publică, care are ca scop marcarea Zilei Internaționale a Persoanei cu Dizabilități sub mottoul ,,Împreună pentru dizabilitate, împreună pentru incluziune”.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România Filiala Prahova, în parteneriat cu Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, Asociația Persoanelor cu Dizabilități Prahova, Asociația Noi și Ceilalți, Fundația Estuar, Asociația Curcubeul Autismului, Asociația Sindrom Down Ploiești, și co-organizatori Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.

“Astfel, se exprimă încă o dată şi foarte categoric apelul la întreaga societate pentru a găsi cele mai bune măsuri de încurajare a participării active a persoanelor cu dizabilităţi. Responsabilizarea comunităţii se poate defini prin creşterea şi diversificarea tipurilor de servicii educaţionale, sociale, de sănătate etc., a formelor de pregătire pentru ocupare şi socializare, prin intensificarea acţiunilor de accesibilizare a mediului fizic, îndeosebi, prin schimbarea atitudinilor negative în atitudini pozitive, de suport şi încurajare.
Ea are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu handicap în fiecare aspect al vieții sociale, economice, culturale și politice.

Toate aceste evenimente care celebrează Ziua Internațională a Solidarității cu Persoanele cu Dizabilități promovează într-un mod foarte eficace, convingător și emoționant, incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și ne arată cum putem noi, ceilalți, să contribuim în mod concret la acest proces, ajutându-i să participe egal și plenar în societate și modelând viitoarea dezvoltare sustenabilă pentru TOȚI!

3 decembrie constituie un reper și îndeamnă la reflecție ! Fiecare zi a anului înseamnă însă câte un pas spre conștientizare și acțiune pentru ca toți copiii și adultii cu dizabilități să trăiască demn și să contribuie la viața comunității, indiferent de abilitățile lor”.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.