Luni, 06 Ianuarie 2020 10:41

Poșta Română anunță că pensiile vor fi distribuite abia începând cu 10 ianuarie

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionarii își vor rimi banii cu întârziere în luna ianuarie Poșta Română a reluat, luni, anunțul făcut zilele trecute, de Casa Națională de Pensii, și a prezizat că distribuirea pensiilor se va face în intervalul 10-20 ianuarie, cu câteva zile întârziere față de calendarul obișnuit, deoarece "banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an".

"Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile", se arată în informarea transmisă de Poșta Română luni dimineață.

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile Statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

În contextul acestui anunț, oficialii companiei se laudă că pensiile vor fi distribuite "în timp record, până pe 20 ianuarie".

Citiți și: Pensiile vor fi plătite mai târziu, în luna ianuarie

În mod obșnuit, pensiile distribuite de poștași beneficiarilor ajungeau la aceștia până la data de 15 a lunii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.