Marți, 14 Ianuarie 2020 10:53

În loc să fie dublate, alocațiile pentru copii cresc numai cu 5,7 lei

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alocațiile de stat pentru copii au șanse minime să mai fie dublate la termenul anunțat, după anunțurile făcute, săptămâna trecută, de premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis, pe masa căruia se află, pentru promulgare, legea privind această majorare semnificativă.

Citiți și: Camera Deputaților a decis dublarea alocațiilor pentru copii. Reducerea TVA și abrogarea pensiilor speciale, amânate

Citiți și: Guvernul amână dublarea alocațiilor pentru copii

În aceste condiții, la început de an, sprijinul acordat familiilor cu copii este majorat doar cu câțiva lei.

Alocaţiile pentru copii cresc cu 3,8%, având în vedere datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), asta în condiţiile în care în noiembrie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care prevede majorarea cu rata medie anuală a inflaţiei. De luna viitoare, copiii vor primi în plus 5,7 lei în plus, respectiv 11,4 lei, potrivit unui calcul făcut de HotNews.

Concret, alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care încă urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, va fi mai mare cu 5,7 lei. Creșterea va fi de 11,4 lei. Tot atât vor primi în plus și copiii cu handicap cu vârste între 3 și 18 ani.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.