Mai puțin de jumătate dintre angajații prahoveni din învățământ au cerut să se vaccineze anti-Covid

Mai puțin de jumătate dintre angajații prahoveni din învățământ au cerut să se vaccineze anti-Covid

Încheierea consultării derulate, în primele două săptămâni ale anului, în învățământ, cu privire la disponibilitatea personalului de a se vaccina anti-Covid, a dezvăluit rezultate surprinzătoare. La nivel național, doar 45% dintre angajați s-au arătați dispuși să se imunizeze.

Ministerul Educației a prezentat și o situație pe județe, din care reiese că, în Prahova, procentul răspunsurilor afirmative este de 47,75%. 4.444 de angajați din totalul de 9.306, din unitățile de învățământ preuniversitar, cer să se vaccineze.

Situația detaliată arată că 3.268 de profesori, învățători și educatori (48,46% din personalul didactic din județ) cer, la acest moment, să se imunizeze anti-Covid. Cea mai mare pondere de răspunsuri afirmative se înregistrează, ca de altfel în majoritatea județelor, în rândul personalului didactic auxiliar: 418 (54,08%) din 773 de angajați. În schimb, în ceea ce privește personalul nedidactic, doar 758 de persoane (42,27%) din 1.789 de angajați din această categorie, existenți în școlile și grădinițele din Prahova, sunt dispuse să se vaccineze, în acest moment.

Diferența este reprezentată pe persoane care fie au spus că nu doresc să se vaccineze, fie nu au dat niciun răspuns.

Chestionarele au fost administrate în perioada 1-15 ianuarie, iar autoritățile pun procentele foarte mici pe seama suprapunerii cu perioada de vacanță. Tocmai de aceea, Ministerul Educației va organiza o nouă consultare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie.

Situația pe județe a fost publicată AICI.

 

 

Image
Image
Image