"Nu suntem singuri acasă!" | Proiect european pentru copiii ploieştenilor plecaţi la muncă în străinătate

"Nu suntem singuri acasă!" | Proiect european pentru copiii ploieştenilor plecaţi la muncă în străinătate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova doreşte să atragă aproape un milion de euro de la Uniunea Europeană pentru un proiect-pilot dedicat copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, intitulat "Nu suntem singuri acasă!". Consiliul Judeţean şi-a dat în această săptămână acordul pentru lansarea unui parteneriat între DGASPC şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.

Potrivit datelor din proiectul de hotărâre aprobat de CJ Prahova, DGASPC urmează să depună o cerere de finanţare în cadrul unei axe dedicate reducerii şi prevenirii abandonuluj şcolar şi promovării accesului egal la învăţământ, în Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul-pilot, care ar urma să fie derulat în parteneriat cu autorităţile din Ploieşti, poate avea o valoare de până la un milion de euro, cu o cotă proprie de cofinanţare de 2%.

"Printre tipurile de activități sprijinite de acest apel sunt activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor, precum si la activitățile recreative și de socializare, dezvoltarea de parteneriate între școli, autorități locale, instituții locale, ONG-uri și comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare a parinților, persoanelor în grija cărora rămân copiii, specialiștilor, copiilor și publicului larg în ceea ce privește obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară, etc. Grupul țintă eligibil în cadrul apelului cuprinde următoarele categorii: preșcolari, elevi din învățământul primar (6 – 10 ani), gimnazial (11 – 14 ani) și secundar superior (14 – 16 ani)", se mai arată în documentaţia care a însoţit proiectul aprobat de Consiliul Judeţean Prahova.

Image
Image
Image