Plafonul veniturilor până la care statul acordă ajutor pentru încălzirea locuinței a fost majorat la 800 de lei

Plafonul veniturilor până la care statul acordă ajutor pentru încălzirea locuinței a fost majorat la 800 de lei

Nivelul maxim de venituri până la care persoanele vulnerabile primesc ajutor pentru încălzirea locuinței a fost majorat la 800 de lei, a anunțat Ministerul Muncii.

"Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat", informează sursa citată.

Argumentul adoptării acestei măsuri este că, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, astfel că majorarea plafonului era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 - martie 2021.

Pentru  persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

 

 

 

Image
Image
Image