Protest de amploare, în mai multe județe. Angajații instituțiilor Ministerului Muncii declanșează, luni, greva generală

protest Ministerul Muncii greva generala
Sursa foto: Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Angajații instituțiilor Ministerului Muncii - agenții pentru Ocuparea Forței de Muncă, Case de Pensii și agenții de Plăți și Inspecție Socială - au declanșat, miercuri dimineață, un protest la nivel național, sub forma unei greve e avertisment de două ore care precedă greva generală ce ar urma să înceapă luni, pe 27 noiembrie.

 

Sindicaliștii au recurs la proteste fiind nemulțumiți în primul rând de faptul că există diferențe salariale semnificative între ei și alți colegi din Administrație. Aceștia mai reclamă, însă, și alte probleme, precum condițiile de muncă sau deficitul de personal, amenințând că acțiunea din această dimineață a fost ultimul pas înainte ca luni să declanșeze greva generală.

"Revendicări
1. Salarii Echitabile:
Salarii egale cu ale angajaților din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc). Diferențe considerabile între noi și colegii din aceeași familie ocupațională „Administrație”. Precizăm că în tot acest timp convenit de două luni, pentru colegi din aceeași familie ocupațională au fost identificate și adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca și pentru noi, angajații instituțiilor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, să fie adoptate măsuri imediate.
DORIM ELIMINAREA INECHITĂȚILOR SALARIALE GENERATE DE CLASA POLITICĂ!
Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Soluționarea imediată a acestei discrepanțe și asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuției noastre la societate constituie o necesitate imperioasă.
2. Condiții de muncă optime:
Formulăm cerința fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos și sigur, însoțit de alocarea resurselor adecvate pentru desfășurarea activităților în condiții normale.
3. Deficit de Personal:
Solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă. Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituții care este nevoit să facă față activităților mult peste o distribuire a activităților într-un program normal de lucru de 8 ore.
4. Plata Orelor Suplimentare:
În instituțiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor, datorită imposibilității recuperării prin timp liber, destinat refacerii capacității de muncă, am solicitat alocarea resurselor pentru plata acestora.
5. Stabilitatea Locurilor de Muncă
Solicităm asigurarea stabilității locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale de lucru.
6. Optimizarea Aplicațiilor Informatice:
Dorim asigurarea aplicațiilor informatice în vederea susținerii activității pe care o desfășurăm, aplicații care să satisfacă toate cerințele legislative din domeniul de activitate, aplicații cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.
7. Statut inspector de muncă/inspector social:
Adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realități. 
Toate aceste revendicări, cât și scăderea semnificativă a puterii de cumpărare ca urmare a creșterilor generalizate a prețurilor și a ratei inflației, au condus spre o puternică  nemulțumire în rândul membrilor noștri", se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Declanșarea grevei generale va însemna întreruperea activității, pe termen nelimitat, în casele de pensii, agențiile de șomaj și agențiile de plăți, care se ocupă de plata alocațiilor, a indemnizațiilor și a mai multor ajutoare sociale.

 

Image