GALERIE FOTO 📸 Cum arată Artizante, piața ca-n Occident deschisă azi la Păulești

GALERIE FOTO 📸 Cum arată Artizante, piața ca-n Occident deschisă azi la Păulești
Piața Artizante s-a deschis vineri în Păulești și propune un concept inedit, care aduce în același loc produsele proaspete, delicatesele culinare și spectacolele (Foto: Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Piața Artizante s-a deschis vineri în Păulești și propune un concept unic în județ, care aduce în același loc produsele proaspete, cele de artizanat, delicatesele culinare, dar și spectacolele de teatru, muzică sau stand up comedy.

Inspirată din Occident, în special de piețele artizanale din Copenhaga care pun accent pe calitatea premium a produselor, Piața Artizante oferă o ideea nouă în Prahova, aducând în același loc restaurante, cafenele, artizani sau producători locali.

Inițiatorul proiectului, Severin Andrei, a explicat că Artizante reprezintă, practic, un hibrid, dedicat atât celor care își fac cumpărăturile pentru bucătăreală, cât și celor care vor să iasă la restaurant sau să vadă un spectacol. În plus, oamenii vor avea ocazia să asiste pe viu la realizarea unor produse de artizanat sau la producerea brânzeturilor, măcinarea grânelor pentru pâine sau facerea mustului.

„Este un concept hibrid, pentru că puteți să vă faceți cumpărăturile, dar puteți și să vă distrați, puteți să dansați, puteți degusta în zona de restaurante, aici avem inclusiv semifinaliști de la «Masterchef» care vă pregătesc mâncarea, iar ce ne dorim este să intrăm în sufletul comunității”
Severin Andrei, fondator Piața Artizante

„De ce Păulești? Pentru că discutăm de aer curat, discutăm de cireșe, discutăm de locul unde oamenii merg pentru grătar sau se plimbă cu bicicleta, este liniște și totodată este o comunitate frumoasă. Sursa de inspitație este o piața din Copanhaga, în care am fost acum 11 ani și am fost efectiv uimit. Era un nivel de civilizație cu care nu eram obișnuit într-o piață, poate îl întâlnisem într-un restaurant. Este un concept hibrid, pentru că puteți să vă faceți cumpărăturile, dar puteți și să vă distrați, puteți să dansați, puteți degusta în zona de restaurante, aici avem inclusiv semifinaliști de la «Masterchef» care vă pregătesc mâncarea, iar ce ne dorim este să intrăm în sufletul comunității. Orice piață, fie că este într-un sătuc italian, este locul care dă valoare unei comunități, locul unde oamenii se întâlnesc, își fac cumpărăturile, servesc un pahar de vin. Și o putem face și noi acum la Păulești, împreună”, a declarat Severin Andrei, fondatorul Pieței Artizante, în timpul evenimentului oficial de deschidere.

severin andrei piata artizante paulesti

„Avem cafea de specialitate, brânzeturi extraordinar de bune, mezeluri de la cei de la Zimbria, fructe de calitatea întâi și multe alte surprize, sunt prezenți cei de la Moriz Eis, cu înghețată artizanală. Artizanul este persoana care execută produse artizanale, este cel care meșteșugărește produsele și vă dau un exemplu, cei de la Miez în curând vor avea și zona de brutărie aici și, mai mult de atât, își vor măcina făinoasele aici, cu o moară pe care o aduc din Austria, așa cum făceau bunicii noștri, pe pietre”, a mai detaliat acesta.

Piața Artizante, realizată în urma unei investiții de peste 1,2 milioane de euro

Zona de piață clasică va funcționa în intervalul orar 8.30 - 20.00 de luni până vineri, respectiv între 8.30 și 17.00 sâmbăta și duminica. Totodată, zona de breakfast & coffee se deschide la 7.00 dimineața, în timp ce zona de restaurante va avea programul de la 11.00 la 20.00 de luni până joi, respectiv între 11.00 și 23.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Este unul dintre aspectele care diferențiază această piață de una standard, dezvoltatorul proiectului explicând că își dorește ca aici să se țină și spectacole muzicale, de teatru sau de stand up comedy, cu intenția ca întregul spațiu să fie unul care să reprezinte un punct de atracție în sine și practic să aducă mai aproape comunitatea.

„Piața Artizante targetează 2 categorii mari de clienți: familiștii care își vor dori să petreacă timp de calitate atunci când merg la piață și gurmanzii. Artizante își propune să devină locul unde cetățenii care locuiesc în nordul Ploieștiului și în Păulești vor veni să se delecteze cu preparate extrem de gustoase și locul unde vor veni să își facă cumpărăturile, datorită unui nivel foarte ridicat de calitate al produselor. Selecția de Artizani (cei care vând produse în piață) a fost făcută după un set strict de criterii, evaluate de o comisie”, arată dezvoltatorii proiectului, într-un comunicat de presă transmis după deschiderea oficială.

Piața Artizante se află în Păulești, pe marginea DJ 102, la intersecția cu Aleea Primăverii, aproape de intrarea în comună dinspre Ploiești.

Image