Anunţul directorului DSP Prahova despre situaţia de la Judeţean: Am testat toată linia de gardă şi toţi pacienţii cu care asistenta a venit în contact

Anunţul directorului DSP Prahova despre situaţia de la Judeţean: Am testat toată linia de gardă şi toţi pacienţii cu care asistenta a venit în contact

Testare masivă, sâmbătă, după ce o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti a fost confirmată cu COVID-19 la un test rapid. După începerea anchetei epidemiologice, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Bogdan Nica, a anunţat că au fost izolaţi şi testaţi toţi colegii de tură şi pacienţii cu care femeia intrase în contact. "Unitatea de Primiri Urgenţe este sigură", a transmis directorul DSP Prahova.

"Dragi ploieşteni, vă informez că unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean este sigură. Din păcate, avem o suspiciune de infecţie cu SARS - Cov 2 la o colegă a noastră, motiv pentru care am testat toată linia de gardă şi toţi pacienţii cu care a venit în contact. Aceştia din urmă sunt negativi şi o să-i supraveghem îndeaproape. Până la sfârşitul zilei, testele PCR efectuate la laboratorul spitalului vor stabili dacă mai sunt cazuri. Colegii care au venit în contact cu pacienta sunt izolaţi până aflăm", a afirmat directorul DSP Prahova, într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina personală de Facebook.

 

"Toţi angajaţii ce nu au suspiciuni de infecţie poartă echipament de protecţie şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă medicală. Ancheta epidemiologică este în curs. Facem toate eforturile să stingem orice focar, testând toţi suspecţii. Astăzi am testat şi peste 300 de cadre medicale şi de îngrijire din centrele de bătrâni. Şi vom testa în continuare, până la finalul acestei pandemii. Doamne ajută!", a declarat Bogdan Nica.

Image
Image
Image