Anunț de ultimă oră pentru persoanele vaccinate cu serul Pfizer. În cât timp trebuie să facă și a treia doză

Anunț de ultimă oră pentru persoanele vaccinate cu serul Pfizer. În cât timp trebuie să facă și a treia doză

Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech, a declarat că în cazul vaccinului distribuit de Pfizer este nevoie de administrarea unei a treia doze, la cel mult un an de la rapel, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Ozlem Turec, a declarat că eficacitatea maximă a vaccinului, de 97%, este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze şi a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă, potrivit România TV.

Estimările actuale arată că, după trecerea a între nouă luni şi un an este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Sahin și-a exprimat încrederea că vor fi obținute rezultate bune și împotriva variantei indiene a coronavirusului și a punctat importanța vaccinării, cu mențiunea că nu trebuie să se ajungă la discriminare între cei vaccinați și cei care nu au avut acces, deocamdată, la vaccin.

Până vineri seară, în România erau 954.093 de persoane vaccinate cu prima doză și 1.621.701 de persoane care primiseră ambele doze de ser Pfizer.

Image
Image
Image