Bani în plus pentru investiţii la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Bani în plus pentru investiţii la Spitalul Judeţean din Ploieşti
Spitalul Judeţean din Ploieşti va beneficia de o suplimentare a fondurilor pentru investiţii şi dotări şi vrea să cumpere un aparat nou de radiologie (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Spitalul Judeţean din Ploieşti va beneficia de o suplimentare cu 6,8 milioane de lei a fondurilor pentru investiţii şi dotări, pe care vrea s-o folosească pentru achiziţia unui aparat nou de radiologie.

Convocat miercuri după-amiază într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Judeţean Prahova urmează să dezbată un proiect de rectificare a bugetului propriu şi a bugetelor unor structuri subordonate, printre care şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Unitatea medicală ar urma să beneficieze de o suplimentare cu 6,8 milioane de lei a fondurilor alocate în acest an, cel mai mare aport aici venind de la Direcţia de Sănătate Publică.

Bani în plus pentru investiţii la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Astfel, conform proiectului pus în dezbatere, spitalul va primi 6,1 milioane de lei de la bugetul de stat, prin intermediul DSP, iar Consiliul Judeţean va aloca o sumă de aproape 700.000 de lei, prin diminuarea bugetului pentru proiectul de investiţii pentru aşa-zisul pasaj Buda. Cu banii primiţi, conducerea Spitalului Judeţean intenţionează să cumpere un aparat de radiologie cu braţ tip 0, conform datelor oficiale din proiectul de hotărâre.

Astfel, potrivit aceloraşi date, alocarea totală pentru dotări la nivelul unităţii medicale pe anul 2023 ajunge după această suplimentare la valoarea de 10,6 milioane de lei, din care, pe lângă aparatul de radiologie, conducerea mai vrea să cumpere o aurtoutilitară de medicină legală, un sistem de detecţie a incendiilor la Maternitate, un cazan din oţel cu focar cu inversiune de flacară, mobilier medical  la nivelul UPU, un ecograf cu doua sondă, mobilier şi accesorii pentru Blocul operator de la sediul principal, un videolaringoscop şi un dispozitiv de detectare şi vizualizare a venelor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image