BILANŢ CORONAVIRUS: Încă un român s-a stins din viaţă, în aceeaşi zi în care fusese confirmat pozitiv

BILANŢ CORONAVIRUS: Încă un român s-a stins din viaţă, în aceeaşi zi în care fusese confirmat pozitiv

România tocmai a înregistrat al şaselea deces cauzat de noul coronavirus pe teritoriul ţării, toate şase tragediile survenind în decurs de mai puţin de 48 de ore. Cea mai recentăs-a înregistrat în Arad, la un pacient care tot astăzi fusese confirmat pozitiv.

Probabil încercând să nu panicheze populaţia, deşi cu riscul ca exact asta să se întâmple, Grupul de Comunicare Strategică a oferit informaţii limitate despre acest nou deces, anunţând marţi seară că este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, au mai transmis autorităţile.

În altă ordine de idei, autorităţile iau măsuri de urgenţă la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce două dintre cele cinci persoane care se aflaseră anterior pe acest bilanţ sumbru din România decedaseră aici. "În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației. Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru, secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într-o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale, au mai transmis autorităţile.

Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat.

Au început externările

Nu este singurul judeţ în care s-a luat decizia de a externa pacienţii cu afecţiuni considerate mai uşoare şi de a evita pe cât posibil noile internări. Această măsură se aplică şi în Prahova, lucru confirmat astăzi de Prefectură.

Încă de săptămâna trecută, în mai mlte unități au fost realizate externări ale pacienților în cazul cărora intervențiile chirurgicale pot suferi amânare. Conducerile spitalelor sunt cele care vor decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului, a explicat şi Direcţia de Sănătate Publică.

Image
Image
Image