fbpx

Cazuri numeroase de viroze la copii. Ministerul Sănătății ia în calcul deschiderea unor centre ambulatorii pe lângă spitale

Cazuri numeroase de viroze la copii. Ministerul Sănătății ia în calcul deschiderea unor centre ambulatorii pe lângă spitale

Image
Image

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a confirmat că se înregistrează un număr mare de viroze în rândul copiilor, din fericire nefiind vorba însă despre pacienți cu simptome grave. Pentru aceștia, MS ia în calcul deschiderea unor centre ambulatorii, pentru reducerea presiunii pe compartimentele de primiri urgențe.

”Este, într-adevăr, un număr mai mare de viroze respiratorii care afectează copiii, e un val de îmbolnăviri cu un virus care provoacă îmbolnăviri anual, se numeşte virusul sinciţial respirator, sunt foarte multe cazuri, în momentul de faţă, în Statele Unite, dar şi în unele ţări europene. Ceea ce au, de foarte multe ori, copiii este o bronşiolită, deci o inflamaţie a bronhiilor care determină dificultăţi în respiraţie, în principiu, şi un sindrom febril. Nu este niciun fel de nenorocire, că nu sunt foarte multe cazuri grave, dar atunci când manifestările clinice sunt medii sau copilul se sufocă, vă daţi seama că toţi părinţii sunt alertaţi, se îndreaptă spre camerele de primiri urgenţe care sunt supraaglomerate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

”Mă gândesc foarte serios şi am discutat deja ca să redeschidem centre ambulatorii, pentru copii de data aceasta, în care părinţii să poată să meargă şi să nu aştepte ore întregi pentru că unităţile de primiri urgenţe sunt foarte limitate”, a adăugat ministrul.

Rafila a menţionat că aceste centre ambulatorii ar urma să fie deschise pe lângă spitale, pentru primirea pacienţilor care nu sunt în stare gravă. Împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate, MS caută soluții pentru asigurarea personalului în aceste centre.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.