fbpx

Consult și tratament anti-viral gratuite pentru pacienții Covid asigurați și neasigurați, în centrele de evaluare

Consult și tratament anti-viral gratuite pentru pacienții Covid asigurați și neasigurați, în centrele de evaluare

Image
Image

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19.

 

Ministerul Sănătății a anunțat că bolnavii Covid se vor putea prezenta în centrele de evaluare fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

“Actul normativ permite operaționalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Potrivit raportării de joi, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era de  3.272, cu 209 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI erau internate 441 de persoane, cu 24 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 441 pacienți internați la ATI, 49 aveau certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 203 erau minori, 194 fiind internați în secții, cu 34 mai mult decât în ziua anterioară și 9 la ATI, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară.

În același context, CNSU a decis, joi, ca de gradul de ocupare a secțiilor Covid să depindă organizarea cursurilor în unitățile de învățământ. Ele vor fi derulate on-line în județele în care este depășit pragul de 75%.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.