CORONAVIRUS | Încă trei angajați ai spitalului privat SanConfind sunt considerați pacienți suspecți

CORONAVIRUS | Încă trei angajați ai spitalului privat SanConfind sunt considerați pacienți suspecți

Centrul Medical Sanconfind a transmis, miercuri, o serie de detalii privind cazul medicului de la Obetstrică-Ginecologie infectat cu noul tip de coronvirus. Potrivit sursei citate, încă trei membri ai personalului prezintă simptome și vor fi testați. De asemenea, spitalul privat va testa periodic, pe cont propriu, toți angajații, pentru a identifica și persoanele infectate care nu prezintă simptome."În cursul zilei de ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical. Imediat ce s-a comunicat rezultatul, conducerea Sanconfind, în colaborare cu DSP Prahova a efectuat, în aceeași zi, anchetă epidemiologică. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contacții apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la dată contactului direct cu persoană infectată. Dintre contacți, 3 persoane sunt simptomatice și acestora li se efectuează testul RT-PCR. De precizat că în urmă anchetei epidemiologice nu s-a putut identifica sursă infectării medicului în cauza. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologica periodică a acestora prin identificarea IgG și IgM anti SARS-CoV-2. Astfel vom cunoaște cine a trecut asimptomatic prin infecție. Această evaluare nu substituie metodologia națională de indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice", se arată în comunicatul transmis de centrul medical de la Poiana Câmpina.

Sursa citată menționează că tot etajul pe care funcționează secția de obstetrică-ginecologie, neonatologia și ATI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament, vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. Restul activităților din Sanconfind se desfășoară normal în: laborator de analize, imagistică medicală, cabinete medicale de specialitate (inclusiv neurologie, ortopedie, diabet, pediatrie, morfologii fetale), call center, sterilizare, recepții, recuperare medicală, în funcție de pacienții care vin pentru tratament.

"De altfel, unitatea noastră, acreditată de ANMCS cu nivelul II de încredere, (având 83.64% din indicatorii de evaluare îndepliniți), se conformează și chiar excelează cu privire la criteriile de siguranță: circuite funcționale corecte, 7 lifturi, echipamente de diagnostic și tratament, filtre Hepa, în spațiile cu risc crescut ( AȚI, blocul operator, sterilizare). Asigurăm, atât personalul medical cât și pacienții/clienții noștri că nu există risc de răspândire a infecției virale, având în vedere curățenia existența și măsurile suplimentare luate după declararea stării de urgență: filtru la accesul în unitate, dezinfecție încălțăminte, dezinfecție mâini, evaluare conform metodologiei, măsurarea temperaturii, folosirea de măști de unică folosință și/sau reutilizabile, mănuși de protecție, halate de protecție, vizier, după caz, restricționarea mișcării personalului în zona în care este angajat, pe baza cartelei magnetice de acces", se mai arată în comunicatul citat.

În funcție de starea de sănătate a contacților direcți, izolați la domiciliu în aceste zile și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, secția Obstetrică-Ginecologie își va relua activitatea începând cu 6 aprilie 2020.

Sursa foto: Facebook/ Sanconfind

 

Image
Image
Image