CORONAVIRUS | Încă un spital din Prahova preia, de astăzi, pacienți infectați cu Covid

CORONAVIRUS | Încă un spital din Prahova preia, de astăzi, pacienți infectați cu Covid

Prefectura Prahova a anunțat că, începând de miercuri, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna "va prelua spre evaluare și tratament bolnavi infectați cu COVID-19. Numărul total de paturi de aici, alocat pacienților confirmați cu noul coronavirus, este de 19". 

Din datele existente ast[zi, la ora comunicării raportării oficiale, dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 253 sunt ocupate, iar la Terapie Intensivă a fost raportat doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2.

În prezent, bolnavi confirmați care au nevoie de internare se mai află în spitalele CFR Ploiești, Județean Ploiești, Municipal Câmpina, spitalele din Băicoi, Florești, Breaza, iar de aproximativ o săptămână și la o clinică privată din Băicoi.

Potrivit Prefecturii, de la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1.322de decizii de izolare și 6.064 de decizii de carantină.

Image
Image
Image