CORONAVIRUS | Șase cazuri noi anunțate în ultima oră! Patru dintre pacienți sunt din Constanța, bilanţul național ajunge la 70 de îmbolnăviri

CORONAVIRUS | Șase cazuri noi anunțate în ultima oră! Patru dintre pacienți sunt din Constanța, bilanţul național ajunge la 70 de îmbolnăviri

Trei bărbați și o femeie, toți având contact cu pacientul din Constanța declarat pozitiv zilele trecute, au fost infectați cu noul coronavirus, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică, vineri dimineață:

65 - bărbat, 57 ani

66 - bărbat, 51 ani, asistent personal

67 - bărbat, 34 ani, fiul bărbatului de 57 de ani

68 - femeie, 56 ani, soție a bărbatului de 57 de ani.

Cei patru s-au aflat în autoizolare la domiciliu și vor fi transportați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Alte două cazuri au fost confirmate, în urmă cu scurt timp, în Mehediniți:

69 - bărbat, 26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020.

70 - femeie, 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venit din Italia pe 12.03.2020

Șase pacienți din cei care au contactat virusul, până acum, internați în țară, s-au vindecat, au mai precizat, vineri, autoritățile centrale.

"Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: realitatea.net)

 

 

 

Image
Image
Image