CORONAVIRUS | Dr. Alexandru Rafila se așteaptă la peste 1.000 de cazuri zilnic, spre finalul lunii aprilie

CORONAVIRUS | Dr. Alexandru Rafila se așteaptă la peste 1.000 de cazuri zilnic, spre finalul lunii aprilie

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat miercuri, la Digi24 că odată cu creșterea capacității de testare, numărul infecțiilor cu coronavirus va creștere, iar până la finalul lunii aprilie este posibil să avem confirmate zilnic peste 1.000 de COVID-19.

"Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic”, a declarat Rafila, pentru sursa citată.

Acesta a arătat că este important să găsim soluții pentru că îngrijirea se face cu personal medical. "Cred că trebuie să stabilim proceduri în care personalul medical asimptomatic să poată lucra în spital și eventual să fie cazați într-un hotel. Încă nu e implementată procedura.  Personalul va fi împărțit în două trei echipe care nu se intersectează între ele și riscul de transmitere de la o echipă la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.

Image
Image
Image
Image