CORONAVIRUS | Focar confirmat într-un centru comercial din Prahova. Județul mai are disponibile doar 28 de locuri pentru pacienții Covid

CORONAVIRUS | Focar confirmat într-un centru comercial din Prahova. Județul mai are disponibile doar 28 de locuri pentru pacienții Covid

În ultimele 24 de ore, în Prahova au fost confirmate numai 60 de noi cazuri de coronavirus și au fost retestate pozitiv doar trei persoane, dar asta fiindcă, în ultimele 24 de ore, în spiatalele care dispun de aparatură au fost efectuate numai 33 de teste.

Potrivit Prefecturii, de la ultima raportare a apărut un nou focar, cu cinci cazuri, și a mai fost înregistrat un deces în rândul persoanelor testate pozitiv.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2692 de persoane. Dintre acestea, 105 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unei persoane de sex feminin, cu vârsta de 29 de ani, care prezenta comorbidități.

Conform DSP Prahova, în cadrul unui raion al unui centru comercial, de pe raza județului, a fost identificat un focar, unde au fost confirmate cinci persoane. A fost testat tot personalul din raionul respectiv, s-a dispus izolarea contacților, dezinfecția spațiului de lucru și reorganizarea temporară a activității cu alți angajați ai centrului respectiv", a informat, luni Prefectura Prahova.

Sursa citată nu a menționat despre ce raion sau centru comercial este vorba.

Autoritățile județene au anunțat că, din cele 308 locuri disponibile în spitale, pentru pacienți Covid, 280 sunt ocupate, în acest moment. 26 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, 15 dintre ele fiind ventilate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 250 de decizii de izolare și 1740 de decizii de carantină, au mai precizat reprezentanții Prefecturii.

Până la acest moment, în județ au fost efectuate 15.576 de teste, număr care nu analizele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe.

 

 

Image
Image
Image