CORONAVIRUS | Focar nou, cu 11 cazuri, depistat într-o clinică privată din Boldești Scăeni. Numărul infectărilor în Prahova, din nou în creștere

CORONAVIRUS | Focar nou, cu 11 cazuri, depistat într-o clinică privată din Boldești Scăeni. Numărul infectărilor în Prahova, din nou în creștere

În Prahova au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 87 de cazuri noi de coronavirus, județul raportând din nou al doilea număr la nivel național, după București, în ziua în care România a stabilit un nou record de testări pozitive.

De asemenea, 24 de pacienți au primit rezultat pozitiv la retestare.

Cele 87 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 2

19 ani -29 ani - 9

30 ani -39 ani–20

40 ani -49 ani - 22

50ani -59 ani - 12

60 ani -69 ani -15

70 ani -79 ani -6

11 dintre acești pacienți provin dintr-un nou focar apărut la Boldești Scăeni, într-o unitate medicală privată unde, potrivit Prefecturii, șapte pacienți și patru angajați au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Patru pacienți au fost izolați în spital, iar alți trei au fost izolați pe alt nivel al unității medicale unde erau deja internați. Se va efectua testarea întregului personal și a tuturor pacienților".

Datele la zi arată că în județ sunt nouă focare active, cu un total de 224 persoane. Două sunt la agenți economici din Câmpina, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte (două dintre ele sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, două sunt private) din Ploiești, Breaza, Urlați și Băicoi, unul la un centru de plasament minori (în subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, iar unul este cel de la Boldești Scăeni, amintit mai sus.

De la începutul epidemiei și până în prezent, din datele furnizate de DSP, la nivelul județului Prahova, 3.986de persoane au fostconfirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei,135 de prahoveni au decedat. Ultimul deces asociat COVID-19 a fost al unei paciente de 84 de ani, cu comorbidități.

În ciuda acestei evoluții, Prahova are disponibile doar 328 de paturi pentru pacienții Covid, dintre care 293 sunt ocupate, în prezent. De asemenea, la ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu o capacitate de 12 locuri cu suport ventilator, este în continuare indisponibilă.

 

 

Image
Image
Image