CORONAVIRUS | Platforma MAD Intelligence: Prahova are nevoie de aproape 100.000 de măști de protecție, pentru cadrele medicale din spitale

CORONAVIRUS | Platforma MAD Intelligence: Prahova are nevoie de aproape 100.000 de măști de protecție, pentru cadrele medicale din spitale

MAD Intelligence, un think tank digital din România a lansat o platformă pentru ONG-urile implicate în lupta împotriva COVID-19 din aceste zile. Aceasta încearcă să centralizează nevoile de produse medicale din spitalele din județele României, dar și produse de donat către unitățile medicale.

„Pe hartă avem informații care provin până acum de la câteva ONG-uri. Alte ONG-uri care intră spun și ele din ce județ sunt, ce nevoi au consemnate sau ce au de donat. Asta este intenția noastră: să încercăm să ajutăm ONG-urile să-și coreleze informațiile și cu alții. Ei scriu în formular necesarul, dar au și posibilitatea de asemenea să scrie și ce nevoi au reușit să acopere sau ce oferă”, a explicat pentru HotNews.ro Antonio Amuza, cadru didactic la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie, co-partener la MAD Intelligence și cercetător sociolog la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Din raportările de până acum, în spitalele din România este nevoie de aproape 1,4 milioane de măști P1, 845.000 mănuși latex scurte, 380.000 de halate, 300.000 de mănuși latex lungi, 400.000 de măști FFP2 și FFP3, dar și de dezinfectanți și săpun lichid. Iar datele sunt actualizate în permanență.

Prahova raportează, până acum, nevoi reduse la mai toate materialele sanitare, dispunând de stocurile care să acopere necesarul. Probleme sunt, cel puțin din datele înscrise în aplicație la acest moment, cu măștile care oferă un grad mare de protecție. În județ ar fi nevoie de peste 23.000 de măști FFP2 și de aproximativ 22.000 de măști FFP3.

De asemene, ar mai fi nevoie de aproximativ 50.000 de măști tip P1.

Harta interactivă poate fi consultată AICI.

 

Image
Image
Image