CORONAVIRUS | Prahova a raportat trei noi decese asociate Covid-19, dar și cel mai mic număr de îmbolnăviri/24 de ore din ultimele săptămâni

CORONAVIRUS | Prahova a raportat trei noi decese asociate Covid-19, dar și cel mai mic număr de îmbolnăviri/24 de ore din ultimele săptămâni

Județul Prahova a mai confirmat, în ultimele 24 de ore, doar 51 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar alți 28 de pacienți au fost retestați pozitiv, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

Din păcate, sunt înregistrate în continuare cazuri grave și chiar decese în rândul persoanelor testate pozitiv din județ.

"De la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2743 de persoane. Dintre acestea,108 au decedat, potrivit  Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârstele de 50, 73 și 76 de ani. Toate prezentau comorbidități.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, patru sunt dintr-o unitate de administrație publică locală de pe raza județului. Activitatea administrativă a fost reorganizată pentru că, în urma anchetei epidemiologice, au mai fost trimiși în carantină și alți angajați care au fost contacți direcți, conform precizărilor făcute de către reprezentanții instituției respective și DSP Prahova.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 25 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați", au comunicat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Sursa citată menționează că numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 274 sunt ocupate. 

Până astăzi, în județ au fost efectuate 15.873 de teste raportate la DSP, la care se adaugă  cele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a pleca în străinătate.

Potrivit Prefecturii, de la intrarea în vigoare a Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 290 de decizii de izolare și 1.820 de decizii de carantină (toate la domiciliu).

 

 

Image
Image
Image