CORONAVIRUS PRAHOVA | Angajații testați pozitiv, la centrul de bătrâni de la Homorâciu, și zece beneficiari, au fost internați. Care este starea pacienților

CORONAVIRUS PRAHOVA | Angajații testați pozitiv, la centrul de bătrâni de la Homorâciu, și zece beneficiari, au fost internați. Care este starea pacienților

Dr. Gabriel Scurtu, reprezentant al căminului de bătrâni de la Homorâciu, unde 71 de persoane - personal și beneficiar - au fost confirmate cu coronavirus, în ultimele 48 de ore, a declarat, pentru Telegrama, că o parte din pacienți au fost transportați la spital.

Este vorba despre personalul testat pozitiv, dar și despre 10 beneficiari care au fost transportați la Ploiești, în noaptea de joi spre vineri, în urma deciziei luate împreună cu echipa Direcției de Sănătate Publică Prahova. Potrivit sursei citate, cei 10 suferă de comorbidități și a fost luată măsură internării lor în spital pentru o mai bună supraveghere.

Angajații care nu au fost infectați au rămas în centru, în izolare, pentru a asigura continuarea activității.

În unitatea respectivă se mai află, în prezent, 40 de beneficiari testați pozitiv, care au fost izolați de ceilalți.

"Noi am carantinat centrul de la finalul lunii februarie. Timp de patru luni, cât au existat restricțiile care ne-au oferit pârghiile legale să nu permitem accesul nimănui în unitate, nu am avut nicio problemă. Ceea ce s-a întâmplat a fost pe fondul relaxării, care ne-a lăsat fără posibilitatea de a mai restricționa accesul vizitatorilor. Practic, sacrificiile și eforturile făcute în ultimele luni s-au dus, acum, pe apa Sâmbetei", ne-a spus dr. Gabriel Scurtu. 

Potrivit acestuia, din fericire, la acest moment, niciuna  dintre persoanele infectate care provin din centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Homorâciu nu este în stare gravă și nu necesită internare la Terapie Intensivă.

Sursa foto: batranifericiti.ro

Image
Image
Image