CORONAVIRUS | Raed Arafat spune lucrurilor pe nume: "Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate cu coronavirus înseamnă că atâtea sunt"

CORONAVIRUS | Raed Arafat spune lucrurilor pe nume: "Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate cu coronavirus înseamnă că atâtea sunt"

Dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a explicat, duminică seară, la Antena 3, ce înseamnă la acest moment răspândirea comunitară a virusului Covid-19, în țara noastră, și a punctat faptul că numărul cazurilor confirmate de autorități nu este numărul real de pacienți infectați. ”La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele. România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt. Numărul cazurilor confirmate înseamnă ca atâtea au fost confirmate. Pentru că ele pot fi și cazuri asimptomatice si cazuri cu simptome de răceală ușoară”, a spus Raed Arafat.

Acesta a explicat, totodată, că numărul real al persoanelor infectate nu poate fi cu mult mai mare, întrucât acest lucru s-ar fi văzut în presiunea pe spitale, mai ales pe secțiile de Terapie Intensivă, fiindcă virusul s-ar fi răspândit mai rapid.

”Dacă aveam răspândire comunitară care era la un nivel foarte grav, atunci apăreau cazurile de terapie intensivă și decedați în zecile de cazuri”, a mai spus Raed Arafat, la Antena 3.

Până duminică, la ora 13.00, la nivel național fuseserră confirmate 433 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 64 de persoane s-au vindecat, până acum, și au fost externate. 

Ieri, în Rpmânia au fost înregistrate primele decese, trei, la pacienți infectați cu Covid-19.

Image
Image
Image