CORONAVIRUS | Sute de măşti şi combinezoane au ajuns la spitalele din Prahova, ISU şi Serviciul de Ambulanţă

CORONAVIRUS | Sute de măşti şi combinezoane au ajuns la spitalele din Prahova, ISU şi Serviciul de Ambulanţă

În centextul pandemiei de COVID-19, pentru protejarea persoanelor aflate în "prima linie" în lupta cu virusul, autorităţile centrale au achiziţionat o cantitate mare de materiale de protecţie, destinate spitalelor, direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă şi inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. În Prahova au ajuns peste 1.300 de măşti şi combinezoane.

Potrivit informaţiilor transmise miercuri de Prefectura Prahova, materialele de protecţie achiziţionate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au fost repartizate în toată ţara, în cazul judeţului Prahova ajungând la ISU, SAJ, DSP şi patru spitale, inclusiv la Judeţean. În general, la instituţiile mari sunt în jur de 500 de bucrăţi, în timp ce sunt spitale mici, având evident şi o adresabilitate redusă, unde au ajuns numai 25 de măşti. Acestea au diferite tipuri de factori de protecţie, autorităţile explicând că acelea cu FFP 3 au o eficienţă foarte mare.

Materiale de protecție achiziționate de IGSU și destinate acțiunilor de intervenție în combaterea infecțiilor COVID-19 către PRAHOVA
1. MATERIALE PENTRU INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE URFENȚĂ PRAHOVA ȘI SERVICIUL DE AMBULANȚĂ PRAHOVA
-250 măști FFP2
-200 măști FFP3
-100 combinezoane
2. MATERIALE PENTRU DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ PRAHOVA
-225 măști FFP2
-100 măști FFP3
-50 combinezoane
3. MATERIALE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTI
-200 măști FFP2
-100 măști FFP3
-50 combinezoane
4. SPITALUL MUNICIPAL CÂMPINA – 25 măști FFP2
5. SPITALUL DE PEDIATRIE PLOIEȘTI - 25 măști FFP2
6. SITALUL ORĂȘENESC SINAIA - 25 măști FFP2

O fi mult, o fi puţin? Vom afla în timp. Totodată, acesta este primul transport, autorităţile anunţând că sunt mai multe comenzi în curs.

(Sursa foto: stiripesurse.ro)

Image
Image
Image