CALDURA PLOIESTI Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti ia în calcul instalarea unor centrale pe motorină la sediul principal din strada Găgeni, anunţând că la secţiile exterioare nu există probleme cu asigurarea căldurii şi a apei calde.
CALDURA PLOIESTI Sediul principal al Spitalului Judeţean, din nordul Ploieştiului, acolo unde sunt concentrate cele mai multe secţii, este racordat la sistemul centralizat, iar managerul Bogdan Nica anunţă că, în eventualitatea în care alimentarea cu apă caldă şi agent termic nu se va relua până luna viitoare, conducerea are varianta instlării unor centrale termice mobile, pe motorină. La secţiile exterioare, fiind vorba de clădiri de dimensiuni mai mici, există centrale termice proprii, iar la Maternitate se foloseşte un sistem de cogenerare, care asigură şi în prezent apa caldă, a mai explicat managerul unităţii medicale.
CALDURA PLOIESTI | Cum se va încălzi Spitalul Judeţean
CALDURA PLOIESTI Într-o declaraţie dată joi, dr. Bogdan Nica a precizat că la sediul din Găgeni, pentru asigurarea apei calde menajere în perioada sistării, s-a decis să fie instalate cinci boilere mari. Pentru asigurarea căldurii în sezonul rece la sediul principal, managerul spune că-şi pune speranţa că blocajul va fi depăşit prin reparaţiile comandate de Consiliul Judeţean la cazanele de la CET Brazi, declarând că păstrează ca soluţie de urgenţă, pentru orice eventualitate, aducerea unor centrale pe motorină.
CALDURA PLOIESTI "Am variantă de rezervă, în sensul că dacă, prin absurd, la 15 octombrie nu se va întâmpla nimic - ceea ce totuşi nu cred, pentru că s-au alocat nişte bani de la Consiliul Judeţean şi se fac reparaţii la CET - există furnizori de centrale mobile pe motorină. Costul e mai mare, dar nu ţinem oamenii în frig. Avem nevoie la sediul principal din nord. La Maternitate avem o unitate de cogenerare şi panouri, la Buna-Vestire avem centrală, la Boldescu la fel, iar la Boli Infecţioase se pot monta două centrale. La sediul de pe Găgeni e clar că o singură centrală nu e suficientă. Am considerat că pe perioada verii şi toamnei e mai economică soluţia să cumpăr cinci boilere de 1.000 de litri, pentru asigurarea apei calde", ne-a declarat dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!