DSP: Spitalele COVID din Prahova ating capacitatea maximă

DSP: Spitalele COVID din Prahova ating capacitatea maximă

Nu degeaba avertizau medicii din Prahova că situaţia actuală din judeţ este mult mai gravă decât era în perioada care la nivel naţional era considerată de vârf al epidemiei! Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova anunţă că unităţile medicale din judeţ care primesc pacienţi cu COVID-19 vor atinge în foarte scurt timp capacitatea maximă.

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, directorul DSP Prahova, dr. Bogdan Nica, a anunţat că, pe baza confirmărilor din ultimele ore şi a tendinţei din ultima perioadă, până diseară vor ajunge să fie ocupate 243 dintre cele 300 de paturi disponibile în judeţ pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

În prezent mai sunt 18 suspecţi la Spitalul CF din Ploieşti şi alţi 10 în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, a mai anunţat directorul DSP Prahova.

Dacă ţinem cont de estimările făcute mai demult de autorităţile sanitare, că o persoană infectată ar risca să infecteze, în medie, alte trei persoane, atunci ne-am putea aştepta ca unităţile COVID din judeţ să atingă în foarte scurt timp capacitatea maximă.

Image
Image
Image