fbpx

Firma care lucrează la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti, ameninţată cu rezilierea contractului

Firma care lucrează la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti, ameninţată cu rezilierea contractului

Lucrările la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean sunt derulate din fonduri europene (Foto: Arhiva Telegrama)

Image
Image

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova reclamă întârzieri în lucrările de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi a avertizat constructorul că ia în calcul rezilierea contractului.

Vicepreşedintele CJ, Cristian Apostol, a declarat că a avut recent o discuţie cu reprezentanţii firmei care se ocupă de lucrări, anunţând că autorităţile vor monitoriza cu atenţie în următoarea perioadă modul în care evoluează lucrurile la Unitatea de Primiri Urgenţe. Vestea vine în condiţiile în care termenul de finalizare a contractului este fixat pe 31 decembrie 2022, iar estmările anterioare erau că lucrările s-ar fi putut încheia în noiembrie, după mai multe amânări suferite de-a lungul timpului.

Lucrările la Unitatea de Primiri Urgenţe au termen limită la finele anului

"Am avut o discuţie cu constructorul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. I s-a pus în vedere că dacă nu finalizează lucrările vom rezilia contractul. Noi sperăm să termine, pentru că bani sunt. Într-adevăr, pe durata contractului au existat şi probleme tehnice, pentru că am funcţionat cu UPU când ar fi trebuit să fie eliberată zona, însă acum se poate lucra", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Întârzierile sunt puse în primul rând pe seama pandemiei, pentru că, aşa cum recunosc şi autorităţile judeţene, Unitatea de Primiri Urgenţe a fost solicitată peste aşteptări şi nu i s-a putut asigura  executantului frontul de lucru necesar. Fiind vorba de un proiect european, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, lucrările trebuie obligatoriu finalizate până la 31 decembrie 2023. Însă tot pandemia ar putea aduce o prelungire, autorităţile din România discutând cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru mutarea termenului limită în 2024, tocmai din cauza amânărilor suferite.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.