Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti! 11 cadre medicale şi pacienţi au fost infectaţi

Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti! 11 cadre medicale şi pacienţi au fost infectaţi

Bilanţul oficial de marţi arată că 11 persoane, printre care şi pacienţi dintr-o secţie care nu era dedicată cazurilor de COVID-19, au fost până acum confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic, patru asistente, două infirmiere și patru pacienți, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

"Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare", a anunţat Prefectura Prahova în comunicatul oficial de marţi.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați,  în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 13 (opt sunt ventilați mecanic).

Image
Image
Image