FOTO | Cozi la centrele de vaccinare, după ce platforma informatică a "căzut"

FOTO | Cozi la centrele de vaccinare, după ce platforma informatică a "căzut"

O defecţiune apărută în sistemul informatic dă peste cap, de câteva ore, activitatea centrelor de vaccinare anti-COVID la nivel naţional. Deşi autorităţile spun că problemele sunt doar la aplicaţia care eliberează adeverinţele, mulţi oameni reclamă că nu li s-a permis nici să facă vaccinul sau că au intrat cu mare întârziere faţă de ora la care erau programaţi.

Un cititor "Telegrama" ne-a trimis o fotografie făcută la unul dintre cele două centre amenajate la fostul Liceu "Ludovic Mrazek", arătând că peste 20 de persoane stau la coadă la intrarea în centrul de vaccinare.

Contactat telefonic, subprefectul judeţului Prahova, Felix Bulearcă, a declarat pentru "Telegrama" că problema ţine de aplicaţia informatică gestionată la nivel central. "Este o problemă la nivel naţional. Am discutat cu reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, au făcut verificări, însă este de competenţa Ministerului Sănătăţii, instituţia care gestionează aplicaţia care eliberează adeverinţele de vaccinare. Vaccinarea se poate face în conformitate cu programul, însă oamenii vor fi nevoiţi să mai aştepte pentru a primi adeverinţele", ne-a declarat subprefectul care coordonează programul de vaccinare în judeţul Prahova.

Totuşi, în multe centre, problema informatică a dat peste cap şi programările la vaccinare. Dovadă stau şi mesajele lăsate de români din mai multe localităţi pe pagina oficială de Facebook "RO Vaccinare".

"Buna ziua ! Sunt de doua ore la centrul de vaccinare Baciu Cluj. Nu vaccinează nici.o persoana. A spus cei dn centru ca nu funcționează platforma și nu poate elibera adeverința de vaccinare. Rog organele competente sa verifice centrul din Baciu Cluj", a fost unul dintre primele mesaje, urmat de o serie de răspunsuri din ţară, de genul "La fel si la Romexpo", "Si la Ploiesti la fel!" sau "La regina Maria din Maniu se vaccinează 4 oameni i jumătate de ora". Judecând după celelalte mesaje lăsate în această secţiune, putem să concluzionăm şi că Valeriu Gheorghiţă nu este cea mai iubită persoană din România în acest moment.

Image
Image
Image