MedLife face precizări după anunțul privind restrângerea consultațiilor pentru adulți cu infecții respiratorii acute: "Am decis să creăm noi circuite în clinicile noastre"

MedLife face precizări după anunțul privind restrângerea consultațiilor pentru adulți cu infecții respiratorii acute: "Am decis să creăm noi circuite în clinicile noastre"

Reprezentanții Grupului MedLife au trimis, luni precizări cu privire la anunțul publicat anterior de presa economică, în care anunțau restrângerea pentru o perioadă limitată a programului de consultaţii "în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii".

Aceștia au explicat că au decis crearea de noi circuite, în contextul numărului mare de solicitări de la această categorie de pacienți.

"În data de 12 martie, ca urmare a unui număr crescut de solicitări din partea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute, am decis să creăm noi circuite în clinicile MedLife şi să modificăm intervalele de consultaţii pentru toate specialităţile, astfel încât să creştem siguranţa pacienţilor care intră în clinicile noastre.

Împreună cu medicii epidemiologi şi igienişti am recalibrat fluxurile interne, astfel încât gravidele, pacienţii oncologici, pacienţii cu diabet, pacienţii cu boli cardiovasculare sau alte patologii să nu se intersecteze cu pacienţii care se confruntă cu afecţiuni respiratorii acute (simptomatologie similară celei înregistrate în cazul COVID-19). Considerăm că a fost o decizie responsabilă şi corectă pentru toţi pacienţii noştri şi ne-o asumăm.

În continuare facem eforturi pentru a funcţiona în parametri optimi, având ca prioritate zero siguranţa epidemiologică a pacienţilor şi personalului medical. Am reprogramat pacienții cu afecţiuni respiratorii acute care au fost pe listele de aşteptare în aceste zile pentru a fi consultaţi în cel mai scurt timp de medicii noştri.

Ne cerem scuze pacienţilor care au avut de suferit din cauza acestor reprogramări", au transmis reprezentanții MedLife. 

Sursa foto: medlife.ro

 

Image
Image
Image