OMS: Care sunt activităţile uzuale care pot contribui cel mai uşor la răspândirea COVID-19

OMS: Care sunt activităţile uzuale care pot contribui cel mai uşor la răspândirea COVID-19

Lăcașurile de cult, cinematografe și transportul în comun se numără printre cele mai periculoase locuri pentru transmiterea virusurilor, inclusiv a COVID-19, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, prezentând o informeare oficială realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din România, secretarul de stat a avertizat că n-ar trebui să ne aşteptăm prea curând la o nouă rundă de relaxare a restricţiilor.

Prezent la o emisiune difuzată de Digi24, şeful DSU a citit o listă realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în care activităţile uzuale sunt împărţite pe mai multe categorii şi coduri de culori, în funcţie de cât de riscante sunt în contextul pandemiei de coronavirus. "În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase. După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologiaavem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască - restaurantele în spațiu închis", a spus Raed Arafat, citat de Digi24.

El susţine că președintele Klaus Iohannis „are dreptate” când afirmă că în situația actuală a cazurilor de coronavirus în România nu se pune problema unei noi relaxări: "Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăîn plusteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri".

Image
Image
Image
Image