Pacienții care vor să facă tratament balnear vor trece prin două tipuri de triaj. ordinul cu regulile specifice, publicate în Monitorul Oficial

Pacienții care vor să facă tratament balnear vor trece prin două tipuri de triaj. ordinul cu regulile specifice, publicate în Monitorul Oficial

Ministerul Sănătății a stabilit, prin ordin, regulile pentru derularea tratamentului balnear pe durata pandemiei, documentul fiind publicat sâmbătă în Monitorul Oficial.

Ordinul prevede un triaj iniţial al pacienţilor şi un triaj epidemiologic.

Primul triaj va avea loc încă din momentul programării, care va fi făcută strict prin mijloace electronice: telefon sau e-mail, potrivit documentului citat de News.ro. Acesta constă în încadrarea pacienţilor în una dintre cele patru categorii stabilite de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii Sănătăţii: Grupa 1 - pacient asimptomatic fără contact cu vreo persoană cu afecţiuni virale, dar făcând parte din grupa de risc, Grupa 2 – pacient asimptomatic fără contact cu persoane simptomatice, Grupa 3 – pacient asimptomatic, dar care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată cu coronavirus sau Grupa 4 – pacient diagnosticat cu coronavirus.

Numai pacienții din grupele 1 și 2 vor fi primiți la tratament, iar asta doar dacă trec și de al doilea triaj, cel epidemiologic, care va consta în măsurarea temperaturii. De asemenea, ei vor completa o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la coronavirus şi vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie şi protecţie pentru încălţăminte.

În ceea ce privește personalul unităților de tratament, acesta este obligat să poarte tratament și va folosi căi de acces diferite de cele utilizate de pacienți, acolo unde este posibil. Angajații unității vor fi supuși, de asemenea, triajului epidemiologic, de fiecare dată când intră în tură.

Alte norma prevăd un singur angajat la recepție, acces limitat la vestiare, asigurarea de dezinfectant pentru pacienți în sălile de așteptare, programarea consultațiilor astfel încât să nu aștepte mai mult de o persoană la cabinet, aparate distanțate în sălile de tratament și accesul, în aceste spații, a cel mult doi pacienți în același timp.

Ordinul face referire şi la procedurile privind măsuri generale pentru unităţile balneare, cu şi fără paturi.

Tratamentele balneare vor putea fi reluate din 15 iunie, conform hotărârii de Guvern privind a treia etapă de relaxare a restricțiilor.

 

 

Image
Image
Image