Reclamația unei ploieștence: Mămicile sunt nevoite să alăpteze în picioare la Maternitatea Ploiești

Reclamația unei ploieștence: Mămicile sunt nevoite să alăpteze în picioare la Maternitatea Ploiești
O ploieșteancă reclamă condițiile și atitudinea personalului de la Maternitatea Ploiești, povestind că mamele ajung să alăpteze în picioare, chiar și după ce au făcut operații de cezariană (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O proaspătă mămică reclamă condiții proaste și o atitudine de total sictir a personalului de la Maternitatea Ploiești, povestind că, din cauza dotărilor precare, mamele ajung să alăpteze în picioare, chiar și la câteva ore după operațiile de cezariană. Conducerea spitalului anunță că va verifica sesizarea și va lua măsuri.

Visăm la condiții ca-n Occident, dar ne lovim de niște lucruri atât de banale precum niște scaune! O ploieșteancă ne-a transmis o sesizare pe adresa redacției, în care reclamă probleme legate de dotările de la Maternitatea Ploiești și de atitudinea personalului. Ea susține că în zona prevăzută pentru alăptarea nou-născuților sunt prea puține bănci sau scaune, ceea ce înseamnă că multe dintre mame sunt nevoite să alăpteze din picioare.

„Ajungem să ne îngrămădim în fața ușii în speranța ca poate prindem un scaun”, adaugă tânăra, care povestește că a născut prin cezariană și că statul în picioare, în condițiile date, poate fi extrem de dureros și de riscant.

„Scaunele muzicale”, varianta de spital

„Sunt proaspăt mămică internată la Maternitatea Ploiești, am născut de curând prin cezariană și mi se pare ireal că suntem nevoite să alăptăm din picioare că nu avem locuri. Am solicitat asistentelor scaun, cum au făcut și alte persoane și ni s-a răspuns expeditiv: «nu avem». E absurd să ajungi să ne îngrămădim în fața ușii în speranța ca poate prindem un scaun, să suportăm nu doar durerea fizică ci și neputință și ignoranță”, ne-a transmis ploieșteanca.

„Înțeleg că au fost un număr mare de nașteri zilele acestea, înțeleg că personalul este obosit si depășit de situație, dar nu cred că cerem imposibilul. Comentariile răutăcioase, răspunsurile în sictir și lipsa de empatie din partea anumitor asistente le mai poți ignora, dar asta eu consider că poate să fie ceva riscant, pe lângă efortul depus, se poate întâmpla să îi vină cuiva rău alăptând din picioare, nu cred ca trebuie să se întâmple ceva grav să se schimbe ceva”, a adăugat tânăra.

Contactat pentru un punct de vedere, dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean, unitatea care are în subordine Maternitatea Ploiești, a declarat că va verifica sesizarea și va lua măsuri pentru asigurarea unor condiții cât mai bune. El a adăugat că nu a mai primit reclamații legate de această situație și că până acum nu au fost raportate probleme legate de numărul de scaune.

Maternitatea Ploiești funcționează de ceva vreme ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, iar în această toamnă a fost inclusă în două proiecte ample de modernizare pregătite de Consiliul Județean Prahova, estimate la o valoare însumată de circa 44 de milioane de euro și care vizează, pe de o parte, îmbunătățirea condițiilor, de la blocul operator până la saloane, iar pe de altă parte crearea unei noi secții de pediatrie, cu tot cu o cameră de primire a urgențelor.

Image