fbpx

Românii care nu vor merge periodic la medic ar putea fi sancționați, de anul viitor

Românii care nu vor merge periodic la medic ar putea fi sancționați, de anul viitor

Image
Image

Cei care nu se vor prezenta la medic, pentru servicii de prevenţie, ar putea fi sancţionaţi, începând de anul viitor, avertizează preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Adela Cojan.

 

Președintele CNAS a anunțat modificări în modul de finanțare a medicinei primare, dar și o nouă strategie, cu accent pe pachetele de prevenție.

”Începând cu 1 aprilie 2022, odată cu modificarea contractului cadru şi a normelor de aplicare a acestora, bugetul alocat pentru funcţionarea asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare din punct de vedere financiar consistentă, aproape fără precedent, 22% este mărirea acestui buget, cu interesul CNAS de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ”plata per capita” astfel încât începând cu noul contract-cadru, din anul 2023 să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii pentru - încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate - pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie”, a declarat dr. Adela Cojan, potrivit News.ro.

Aceasta a spus că măsurile sunt aplicate deja în alte țări și sunt cerute și la noi, inclusiv de asociațiile de pacienți.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.