fbpx

Sponsorizare de 3 milioane de euro din partea OMV Petrom la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Sponsorizare de 3 milioane de euro din partea OMV Petrom la Spitalul Judeţean din Ploieşti

OMV Petrom asigură o sponsorizare pentru modernizarea sălilor de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti (Foto: Consiliul Judeţean Prahova)

Image
Image

OMV Petrom contribuie cu 3 milioane de euro pentru dotarea a şapte săli de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Cele şapte săli de chirurgie ale Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu“, dintr-un total de 13, au fost recent renovate şi vor fi dotate, în urma sponsorizării acordate de OMV Petrom, cu o serie de echipamente moderne. Printre acestea se numără patru mese de operaţie, cinci linii complete de chirurgie, defibrilator, aparat de anestezie de înaltă performanţă, sistem pentru intubaţii dificile cu video asistenţă, sisteme de sterilizare a aerului, aparat de radiologie şi alte echipamente medicale, a anunţat conducerea Consiliului Judeţean Prahova, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Spitalul Judeţean din Ploieşti, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, este cea mai importantă unitate medicală din judeţ, fiind singura din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri.

 „Suntem bucuroşi că putem contribui la dotarea  Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti «Dr. Constantin Andreoiu» cu echipamente moderne, care îmbunătăţesc calitatea serviciilor medicale şi siguranţa pacienţilor. Acest proiect este deosebit de important pentru noi şi întăreşte parteneriatul solid pe care l-am construit cu comunitatea de aici. În paralel cu investiţiile pe care le realizăm şi locurile de muncă pe care le asigurăm în Ploieşti şi judeţul Prahova, suntem implicaţi în numeroase alte proiecte sociale dezvoltate în beneficiul comunităţilor locale”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„Mulţumim companiei OMV Petrom pentru implicarea sa în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti «Dr. Constantin Andreoiu». Datorită acestei sponsorizări importante, chirurgii noştri vor beneficia de dotări moderne care îi vor ajuta să facă ce ştiu ei mai bine: să salveze şi să protejeze viaţa pacienţilor lor. OMV Petrom arată astfel că este un actor responsabil al comunităţii noastre şi suntem convinşi că vom dezvolta împreună şi alte proiecte importante pentru comunitatea noastră”, a transmis Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Totodată, în baza parteneriatului public-privat dintre Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti are, începând din acest an, un aparat de ultimă generaţie care asigură dezinfecţia rapidă pe baza luminii pulsate cu xenon, în scopul limitării răspândirii infecţiilor cu SARS-COV2. Investiţia, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată în baza unei sponsorizări a companiei private.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.