fbpx

Toate sălile de operaţie de la Spitalul Judeţean din Ploieşti urmează să fie modernizate, graţie unei sponsorizări

Toate sălile de operaţie de la Spitalul Judeţean din Ploieşti urmează să fie modernizate, graţie unei sponsorizări

Proiectul se numără printre priorităţile anunţate de CJ Prahova pentru 2022, alături de finalizarea lucrărilor la UPU (Foto: Alex Călinoiu)

Image
Image

MODERNIZARE BLOC OPERATOR | Autorităţile prahovene pregătesc un proiect de modernizare a tuturor sălilor de operaţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, estimat la 10 milioane de euro, mare parte din sumă urmând să fie asigurată printr-o sponsorizare.

MODERNIZARE BLOC OPERATOR | Consiliul Judeţean Prahova intenţionează să lanseze în acest an proiectul, cu fonduri asigurate printr-o sponsorizare din partea OMV Petrom şi din bugetul propriu. Vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, a estimat că primele săli ar urma să fie modernizate în acest an, iar proiectul va continua şi în 2023.

MODERNIZARE BLOC OPERATOR | Proiectul include toate sălile de operaţii de la Judeţean

"Suntem la etapa de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea blocului operator, la toate cele 14 săli de operaţie existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Proiectul este estimat la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro şi include atât lucrări de modernizare, cât şi achiziţii de aparatură medicală. Fondurile vor fi asigurate dintr-o sponsorizare de la OMV Petrom şi din bugetul propriu. Noi vrem ca anul acesta să finalizăm măcar două dintre sălile de operaţie", ne-a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.

MODERNIZARE BLOC OPERATOR | Proiectul de modernizare a sălilor de operaţii se numără printre priorităţile anunţate de conducerea Consiliului Judeţean Prahova pentru anul 2022, alături de finalizarea lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, începute în mandatul trecut, din fonduri europene. Administraţia judeţeană nu renunţă nici la planurile pentru construirea unui nou spital judeţean, în cadrul unui complex medical mai amplu, în spatele unităţii actuale din nordul Ploieştiului. Primul pas va fi elaborarea studiului de fezabilitate, însă e greu de estimat, având în vedere amploarea şi valoarea unui proiect de acest gen, când am putea vedea şi o începere a lucrărilor. Până atunci, la nivelul spitalului se discută şi despre o relocare a unora dintre secţiile exterioare, existând intenţia ca acestea să fie mutate în spaţiile excedentare de la etajele superioare ale Maternităţii Ploieşti, odată cu intrarea acestei unităţi în structura Spitalului Judeţean.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.