Un nou spital-suport în Prahova pentru pacienţii COVID şi pentru suspecţi

Un nou spital-suport în Prahova pentru pacienţii COVID şi pentru suspecţi

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Ioana Loghin, a anunţat că Ministerul Sănătăţii a avizat propunerea de transformare a unei unităţi sanitare în spital-suport COVID, în contextul discuţiilor despre reducerea aglomeraţiei de la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Noul spital-suport va funcţina la Băicoi şi ar urma să primească atât suspecţi, cât şi pacienţi testaţi pozitiv.

O clinică privată din Băicoi va fi transformată în spital-suport, a anunţat directorul DSP Prahova. Aici vor exista şapte saloane cu câte un pat pentru persoanele cu suspiciune de infectare şi 12 saloane cu câte două paturi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

"Facem în continuare eforturi pentru a reduce aglomeraţia de la Spitalul Judeţean. Deja situaţia din izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgenţe s-a îmbunătăţit. Începând de mâine vom avea la dispoziţie acest nou spital-suport, a apărut deja în ordinul ministrului", a declarat şeful DSP Prahova, în cadrul unei conferinţe de presă organizate joi la Prefectura Prahova.

Image
Image
Image