VACCINARE | 10 vaccinuri pierdute în Prahova, până în prezent

VACCINARE | 10 vaccinuri pierdute în Prahova, până în prezent

DSP Prahova a informat Prefectura că până astăzi, la ora 13.30, din cele 10.569 de doze de vaccin anti-Covid sosite în Prahova, 7.167 au fost consumate, iar alte 3.392 sunt în curs de administrare personalului medico-sanitar, cât și beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii.

“Până în prezent, au fost 10 vaccinuri pierdute (1 – la Spitalul Voila, 1-la Spitalul Județean de Urgență Ploiești  - sediu Boldescu, 8 – Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești. Acestea au intrat în totalul dozelor raportate ca fiind consumate)”, a mai precizat Prefectura.

Pentru fiecare vaccin pierdut au fost cerute, deja, note explicative.

Din fiecare doză se administrează câte șase vaccinuri. Cele 10 pierdute proveneau din diferite doze.

Tot până astăzi, din totalul persoanelor vaccinate, doar în cinci cazuri au fost înregistrate reacții alergice apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech. Cel mai recent caz a fost înregistrat astăzi, la Spitalul Municipal Câmpina. Pacienta este una dintre beneficiarele înscrise în cea de-a doua etapă. Aceasta a avut o senzație de amorțeală la nivelul brațului și durere în locul vaccinării și a fost monitorizată de medicul epidemiolog, dar nu a avut nevoie de internare.

 

 

 

Image
Image
Image