Vaccinarea antigripală a fost extinsă la nivelul întregii populații. Oricine se poate imuniza gratuit

Vaccinarea antigripală a fost extinsă la nivelul întregii populații. Oricine se poate imuniza gratuit

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație. Ministrul Vlad Voiculescu a aprobat deja extinderea campaniei pentru toate grupele de persoane, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Până acum, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, dozele achiziționate de Ministerul Sănătății puteau fi administrate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

“Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii”, au mai transmis oficialii MS.

Până pe 7 ianuarie, 1.697.583 persoane din grupele la risc fuseseră imunizate cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit informării săptămânale publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Image
Image
Image