Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech are o eficiență de 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech are o eficiență de 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

Vaccinul laboratoarelor american Pfizer şi german BioNTech prezintă o eficienţă de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de covid-19, arată rezultatele finale ale testului lor clinic la scară mare, a anunţat miercuri, într-un comunicat, această alianţă preluat de AFP, anunță HotNews.

Săptămâna trecută, în urma unor rezultate parţiale, eficienţă anunțată este de peste 90%.

Pfizer anunţă că urmează să ceară o autorizaţie de comercializare, ”în câteva zile”, Agenţiei americane a medicamentului (FDA).

Compania a anunțat că au existat 170 de cazuri de Covid-19 printre cei 43.000 de voluntari, 162 la cei care au primit placebo și 8 la cei care au fost inoculați cu vaccinul anti-coronavirus. Dintre acestea, zece persoane au făcut forme severe de Covid-19, doar fiind dintre cei are au primit vaccinul.

Potrivit companiei, vaccinul a fost bine tolerat, iar efectele secundare au fost în general ușoare sau moderate și au trecut repede. Datele citate de HotNews arată că singurul efect advers, care a afectat peste 2% dintre cei vaccinați, a fost oboseala, resimțită de 3,7% dintre recipienți după a doua doză a vaccinului.

Cei mai în vârstă au raportat efecte adverse mai puține și mai ușoare decât ceilalți, după vaccinare, mai scrie sursa citată.

 

Sursa foto: Getty Images via cnbc.com

 

Image
Image
Image
Image
Image